Ons verhaal

10 nov 2020 09:46

Als je als freelancer actief bent in de ICT zit je in een markt waar erg veel gebeurt: Uiteenlopende tarieven, veel opdrachtgevers, veel portals en vooral ook veel bemiddelingsbureau’s. Daardoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. Dat leven, willen we met FreelanceDev makkelijker maken.

Wie is Bas?
Ik ben mijn loopbaan begonnen bij een ziekenhuis, UMC Utrecht, daar heb ik met veel plezier 10 jaar in loondienst gewerkt. Patiëntenportalen bouwen, maar ook verschillende maatwerk oplossingen voor bijvoorbeeld de SEH en IC. Veel van die oplossingen hebben later plaats gemaakt voor grote softwarepakketten, daardoor was er voor mij minder uitdaging.

Toen kreeg ik een mooie mogelijkheid om op freelance basis voor Infoplaza, bekend van Weerplaza, Buienalarm en sinds kort Weeronline, te gaan werken. Inmiddels ben ik al vele opdrachten verder en alweer 5 jaar onderweg als freelancer. Maar wat mij gedurende die tijd op bleef vallen is hoe lastig het is om een leuke opdracht te vinden, opdrachten genoeg maar ze staan echt overal en nergens.

Er gaat aardig wat tijd in acquisitie zitten, iets waar ik niet in uitblink en daarnaast vind ik het ook niet het allerleukste om te doen. Laat mij lekker programmeren en mooie apps & websites bouwen, daar ben ik goed in. Een artiest heeft ook niet voor niets een agency die zijn optredens regelt.

Dus zo ben ik op het idee van FreelanceDev gekomen: één plek waar alle opdrachten te vinden zijn met mogelijkheden voor de doe-het-zelver maar ook voor de opdrachtgever of freelancer die dat stuk graag uit handen geeft.

Wie is Erik?
10 jaar geleden ben ik begonnen bij een bemiddelingsbureau waarna ik o.a. de detachering heb gezien, als corporate recruiter heb gewerkt, zelf als freelancer opdrachten heb vervuld en nu inmiddels met mijn eigen bedrijf 3 jaar freelance IT’ers train in het onderhandelen, verwerven van opdrachten en omgaan met bureau’s.

In deze tijd heb ik veel bizarre dingen zien gebeuren. Van recruiters die simpelweg liegen over opdrachten, bureaus die 60 euro marge maken en de freelancer 65 euro betalen tot aan bedrijven die persé de werving en selectie via een broker laten lopen voor een tarief van een tientje terwijl dit ook voor 2,50 kan als ze zelf het CV aan de broker hadden aangeleverd.

Na kennis te maken met Bas en zijn platform zag ik de oplossing voor een probleem waar veel freelancers tegenaan lopen en dit sluit perfect aan bij mijn mening van de markt.

Samen sterk
We geloven erin dat elke groeiende branche een wildgroei krijgt aan bedrijven en tussenhandel die later weer teruggaat naar het directe contact tussen vraag en aanbod. Hierbij wordt tussenhandel dus ge-elimineerd. Momenteel zit de freelance wereld in Nederland in die fase van wildgroei. Het liefst zorgen we met FreelanceDev voor een platform waar zoveel mogelijk eindklanten op staan en je direct op alle opdrachtgevers kunt reageren. Het feit blijve wel dat sommige bedrijven nu nog steeds met portals werken. Daarom creëeren we 1 basis waar je alle aanvragen ziet en kan kiezen hoe je reageert, direct, via de portal, of (als je geen gedoe wilt) ontzorgd via ons.

Wat kan je van Freelancedev verwachten?

  • zoveel mogelijk opdrachten op 1 centraal platform
  • een goede pool met up to date profielen (voor opdrachtgevers)
  • transparantie bij bureau’s
  • kwaliteit

Opdrachten
Op dit moment bevinden de opdrachten zich voornamelijk op 3 plekken, bij portals/inhuurdesks, bij bureau’s en bedrijven die zelf zoeken. Als freelancer wil je eigenlijk elke opdracht die zich in jouw markt bevindt, langs zien komen en daar met de beste voorwaarden kunnen starten. Daarom focussen we ons in eerste instantie op de opdrachtgevers die direct hun opdracht bij ons plaatsen omdat deze de beste voorwaarden hebben. Daarnaast hebben we een scraper gebouwd die de opdrachten van de bekende portals verzamelt en op ons platform plaatst. Als derde hebben bureau’s natuurlijk ook veel contacten bij kleine bedrijven die freelancedev zelf nog niet vinden. Deze kunnen ook op FreelanceDev geplaatst worden, maar dan met de maximale opslag op het uurtarief van de freelancer van 10 euro per uur.

Up to date profielen
Om goede opdrachten te krijgen, moeten we voordeel en gemak bieden aan de bedrijven. Momenteel zoeken zij via LinkedIn, maar moeten daar veel mensen benaderen terwijl het inzichtelijk is wat deze exact kunnen en is het nog maar de vraag of ze uberhaupt beschikbaar zijn. Als elke freelancer op Freelancedev zijn beschikbaarheid en skills goed bijhoudt, kan de opdrachtgever makkelijker selecteren en is er dus een snellere match voor beide partijen.

Transparantie bij bureau’s
De grootste ergernis in de freelance markt zijn de bureau’s die exorbitante marges op jouw tarief zetten en te pusherig zijn. Daarom mogen alleen bureau’s opdrachten plaatsen als zij maximaal 10 euro als opslag hanteren. Daarnaast hebben we een gedragscode en wanneer deze herhaaldelijk wordt geschonden wordt het bureau verwijdert. Daardoor hoef jij als freelancer je niet meer af te vragen of je wel zaken moet doen met een bepaalde partij als hij je via freelancedev benadert.

Kwaliteit
Kwaliteit zorgt in alles voor succes. Denk aan: up-to-date profielen, geen dubbele opdrachten, geen opdrachten die al verlopen zijn en een realistische weergave van de kennis van de freelancers. Dit doen we door handmatige controles te blijven houden van de opdrachten en mensen op het platform. Daarnaast zijn we bezig met nieuwe features waarmee opdrachtgevers en freelancers elkaar kunnen reviewen.

Spreekt onze visie op de markt je aan en heb je nog geen account? Maak dan nu hier een gratis profiel aan.