Onze Missie

Dé thuisplek voor alle IT inhuur!

In een wereld met veel verschillende aanbieders, onoverzichtelijke constructies en weinig controle in de handen van opdrachtgevers en kandidaten, willen wij verandering brengen. Hoe gaan wij een echte toegevoegde waarde leveren? Door een ruimte te bieden waar alle partijen in staat zijn elkaar direct te vinden met duidelijke, transparante en flexibele voorwaarden.

Katja Steen

Katja Steen

Met veel onwetendheid maar o, zo gemotiveerd ben ik mijn carrière binnen de recruitment in 2015 bij het voor de meeste wel bekende Computer Futures begonnen. Wat mensen er ook van vinden, ik heb daar een hele mooie tijd gehad bij een van de beste leerscholen op het gebied van recruitment. Daar heb ik in elk geval door de jaren heen met veel vallen en opstaan geleerd hoe het wel, en (op de harde manier) hoe het niet moet. 😉

In deze periode ben ik ook in contact gekomen met Bas en FreelanceDev, en vond het direct al een interessant concept. Vanuit mijn 360graden rol als intermediair ben ik aan zowel de kant van de opdrachtgever als die van de freelancer/detacheerder bewust van de uitdagingen die er zijn binnen de markt, en geloof er heilig in dat het platform hier een hele mooie oplossing voor biedt. Dus toen Bas begin dit jaar in de lucht kwam met de mededeling een partner te zoeken om met FreelanceDev verder de markt op te gaan, voelde dit voor mij als een kans die ik wel aan moest grijpen!

Mijn rol, iets waar ik veel plezier uit haal zit vooral aan de commerciële kant, en ik ben ervan overtuigd dat we met alle gebruikers straks een fantastisch product hebben staan, en waarmee we veel mensen bij elkaar gaan brengen.

Bas Hennekam

Bas Hennekam

Ik ben mijn loopbaan begonnen bij een ziekenhuis, UMC Utrecht, daar heb ik met veel plezier 10 jaar in loondienst gewerkt. Patiëntenportalen bouwen, maar ook verschillende maatwerk oplossingen voor bijvoorbeeld de SEH en IC. Veel van die oplossingen hebben later plaats gemaakt voor grote softwarepakketten, daardoor was er voor mij minder uitdaging.

Toen kreeg ik een mooie mogelijkheid om op freelance basis voor Infoplaza, bekend van Weerplaza, Buienalarm en Weeronline, te gaan werken. Inmiddels ben ik al vele opdrachten verder en alweer ruim 6 jaar onderweg als freelancer. Maar wat mij gedurende die tijd op bleef vallen is hoe lastig het is om een leuke opdracht te vinden, opdrachten genoeg maar ze staan echt overal en nergens.

Er gaat aardig wat tijd in acquisitie zitten, iets waar ik niet in uitblink en daarnaast vind ik het ook niet het allerleukste om te doen. Laat mij lekker programmeren en mooie apps & websites bouwen, daar ben ik goed in.

Dus zo ben ik op het idee van FreelanceDev gekomen: één plek waar alle opdrachten te vinden zijn en waar simpel in contact met opdrachtgevers gekomen kan worden.

Onze kracht

Met onze samenwerking brengen we twee werelden bij elkaar. Omdat intermediairs met de pro-activiteit waarmee ze de markt benaderen al veruit het grootste aandeel hebben, hebben wij ervoor gekozen een alternatief te bieden zonder bureau’s.

Hierdoor hebben opdrachtgevers:

  1. Controle op je eigen inhuur en een breder, en duidelijker aanbod van kandidaten, de beschikbaarheid en de tarieven. Het gebeurt namelijk regelmatig door de gehanteerde marges dat kandidaten niet aangeboden worden en er op die manier door een derde partij bepaald wordt of je wel of niet met elkaar in contact kunt komen.
  2. Flexibele voorwaarden! Met intermediairs werken betekent ten alle tijden een marge per uur betalen van tussen de 10-15 euro voor een vastgestelde dienstverlening. Je krijgt niet de keuze of je bepaalde zaken wel of niet uit handen wilt geven. Wij hebben voor iedere opdrachtgever de optie om zelf te kiezen wat ze uit handen willen geven, en wat ze zelf willen doen met een eerlijk verdienmodel.
  3. Kwaliteit en gemak, ons platform moet voor jou werken, en niet andersom. Wij zorgen dat de kandidaten handmatig gescreend zijn, en we ondersteunen persoonlijk waar nodig om het gebruik zo laagdrempelig mogelijk te houden.

Hierdoor hebben freelancers:

  1. Een totaal overzicht opdrachten binnen de markt, met transparante voorwaarden. Nooit meer het probleem of je wel of niet weet of je aangeboden wordt.
  2. Een community van 1000+ freelancers waarbij je ook bij elkaar advies kunt inwinnen, jouw tarief kunt valideren en eventueel ook zelf opdrachten kunt plaatsen.
  3. Kwaliteit en gemak, ons platform moet voor jou werken, en niet andersom. Wij zorgen dat de opdrachten beoordeeld en de voorwaarden duidelijk zijn, en we ondersteunen persoonlijk waar nodig om het gebruik zo laagdrempelig mogelijk te houden.