De begintrepeneur

Maand 1: Tsunami

Daar sta je dan in de supermarkt.. In de ene hand een pot Nutella van €5,99 in de andere hand het eigen merk van €1.79 met bijna dezelfde inhoud. Een minuut eerder stond ik zo ook bij de koffie.

Goh, ik kan me eigenlijk de laatste keer niet herinneren dat ik hier überhaupt over na heb gedacht, en ik besef me hoe verwend ik eigenlijk de afgelopen jaren ben geweest, en hoe normaal dat voor mij was.

Na het boodschappen doen stap ik in mijn (voor het eerst in bijna 7 jaar zelf gekochte ) auto, waarvan ik blij ben dat de radio het in een keer doet zonder ruis. Stiekem geniet ik ervan. Want hoe onzeker deze stap ook is, ik weet dat alles op dit moment een investering is om te groeien. Zowel zakelijk als persoonlijk.

Een ruime maand zijn we nu bezig met FreelanceDev, en alles loopt als verwacht! De klanten staan in de rij en het geld stroomt al binnen, dus dat wordt straks gewoon weer Nutella op brood (of met een lepel uit de pot)!!

O nee, toch niet, verdorie…

Gaat dat niet vanzelf dan? Maar we hebben zo’n mooi product!! Hier zit iedereen toch op te wachten? Waarom explodeert mijn mailbox niet en staat mijn telefoon niet roodgloeiend?

Heel bewust van het feit dat het waarschijnlijk op sommige momenten tegen zou vallen begin je zo’n avontuur toch op een roze wolk. Verliefd op de ideeën, de mogelijkheden en het product surf je op een tsunami van adrenaline, met de ambitie om vanaf dag 1 succesvol te zijn. Want dat is echt heel realistisch als je weer vanaf 0 begint, met een nieuw product en met iemand waar je nog niet eerder mee gewerkt hebt.

De afgelopen periode hebben we dus veel moeten “heruitvinden”. Wat is ons verhaal? Hoe delen we onze dag in? Wat kunnen we van elkaar verwachten? Dingen uitwerken, ad-hoc toch ineens weer andere zaken oppakken, onze ideeën valideren, feedback krijgen, ons verhaal weer wat bijschaven enzovoorts.

Tussendoor wankel je tijdens je adrenaline surfsessie, en kukel je soms van je plank af de golf in. En dan is de vraag, ga je verzuipen of leer je de golf kennen en domineer je dat ding….

Geen twijfel mogelijk, wij gaan domineren.

Ondanks dat op korte termijn de praktijk anders is dan de verwachting hebben we onze eerste successen al redelijk snel geboekt.

Zo lopen er al serieuze gesprekken, hebben we de eerste paar directe opdrachten al kunnen uitzetten, zijn we de magische grens van 1000 aanmelding ruim gepasseerd, is de eerste intake een feit en verloopt de samenwerking goed.

We luisteren naar de feedback, zijn wendbaar, passen aan waar nodig en daarnaast hebben we gewoon al een FREAKING goed product staan!

Ik kijk enorm uit naar wat de komende maand ons weer zal brengen, en ga ervanuit dat het alles is wat ik er toch niet van verwacht had.

Intussen pak ik dan nog maar een lepel huismerkchocopasta en geniet ik in de auto van mijn ene radiozender zonder ruis :-).

Blog
19 mei 2022 14:25 (laatste update: 19 mei 2022 16:52)